Wake-Up Call Beweging vzw heet afgekort WUCB en is een vereniging zonder winstgevend doel

 

overons.jpg


Voor de werking van de Wake-Up Call Beweging kan er gerekend worden op de vrijwillige steun van een grote groep van ME/cvs -& fibromyalgiepatiënten en hun familie. Zij zijn de stigmatisering en het jarenlange wachten op (h)erkenning en een aangepaste medische zorgverlening meer dan beu. Om die reden hebben zij de handen in elkaar geslagen om het politieke beleid rond deze aandoeningen te dynamiseren alsook het brede publiek te informeren via doelgerichte initiatieven.

“Waakzaam voor de CVS valkuil” werd door onze medewerkers dan ook verkozen tot het nieuwe motto van de Wake-Up Call Beweging vzw.


De WUCB in actie


Het oprichten van een vzw was een noodzakelijk stap om alles op een veilige en (juridisch)verantwoorde manier te laten doorgaan en was eveneens een voorwaarde om als organisatie au serieus genomen te worden.


Klik hier voor de statuten van de WUCB vzw.


Daar wij ons hebben voorgenomen actief en in groep op te komen voor onze gemeenschappelijke belangen is het raadzaam dat zoveel als mogelijk ME/CVS -& fibromyalgiepatiënten zich op onze website inschrijven voor onze nieuwsbrief. Aan die registratie (men blijft anoniem) is een teller verbonden zodat wij de politiek duidelijk kunnen maken dat er een grote groep van patiënten is die vinden dat zij slachtoffer zijn van een falend gezondheidsbeleid.

Wij hopen dan ook dat deze oproep ter harte wordt genomen zodat wij samen sterk onze toekomst mee kunnen bepalen.

Het WUCB vzw bestuur.